Sony gaat seksuele content in games strenger aanpakken

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Sony gaat seksuele content in games strenger aanpakken

De invulling van seksueel getinte content in games is een veel bediscussieerd onderwerp. Sony neemt echter het zekere voor het onzekere en heeft aangegeven dat het bedrijf voortaan strenger om zal gaan met seksueel getinte content.

De afgelopen dagen gingen er geruchten rond dat Sony zijn beleid rondom naaktheid en seksuele content wilde bijstellen. Inmiddels heeft de uitgever tegenover The Wall Street Journal laten weten dat het beleid inderdaad wordt aangepast. Sony heeft aangegeven dat het beleid om twee redenen strenger wordt.

Ten eerste is het een reactie op de #MeToo beweging die ontstond in 2018. De uitgever wil voorkomen dat mensen zich ongemakkelijk voelen als resultaat van de seksueel geaarde content die via zijn consoles wordt verspreid. Ten tweede realiseert het bedrijf zich dat er in Japan een andere norm rondom seksualiteit heerst dan in andere delen van de wereld. Hierdoor was het mogelijk dat Japanse games seksuele content aanboden waarbij personen van minderjarige leeftijden in seksuele connotaties werden gebruikt.

Sony heeft echter ook een afzetmarkt buiten Japan en is bang voor mogelijke sociale en wettelijke repercussies.

“Sony is concerned the company could become a target of legal and social action,” – Sony Official

Verschillende Japanse ontwikkelaars zijn kritisch op de nieuwe weg die Sony wilt inslaan. Verschillende gamestudio’s hebben aangegeven zich niet meer welkom te voelen bij de Japanse uitgever. Een ander punt van kritiek is dat er geen duidelijke opgestelde regels zijn die gamemakers kunnen hanteren wanneer ze games voor Sony maken. Volgens Sony komt dit omdat het besluit net pas is genomen.