Sony: “EA Access bied PlayStation niet genoeg waarde”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony: “EA Access bied PlayStation niet genoeg waarde”

Sony gaf vandaag een reactie op waarom zij de EA Access-service van Electronic Arts links laten liggen. Volgens de Japanse elektronicagigant was het aanbieden van de dienst wel overwogen, maar zou het niet genoeg kunnen bieden voor PlayStation-fans. Onlangs werd bekend gemaakt dat Electronic Arts hun EA Access-dienst wel aan zal bieden aan Xbox One-spelers.

“We hebben het aanbod geëvalueerd en besloten dat het niet het soort waarde biedt dat PlayStation consumenten tegenwoordig verwachten,” aldus een woordvoerder. Sony meldt dat PlayStation-fans meer interesse zouden hebben in een dergelijke service waarbij er een groter aanbod aan bod komt dan alleen games van Electronic Arts. “PlayStation Plus-abonnementen zijn sinds de lancering van de PlayStation 4 met 200% gestegen, wat aantoont dat gamers zoeken naar lidmaatschappen die meerdere diensten bieden, voor meerdere platformen, voor een enkele, lage prijs. We denken niet dat het vragen van vijf dollar extra voor een EA-specifiek programma representatief is voor wat de PlayStation-gamer wil”.

Een abonnement op EA Access zou rond de 5 dollar (€3,75) per maand of 30 dollar (€22.50) per jaar kosten en zou toegang geven tot wat Electronic Arts heeft bestempeld als The Vault: een grote catalogus van oude games van EA. Daarnaast zouden vroege uitgaven, kortingen en meer in het verschiet liggen. De service staat voorlopig gepland voor een release in Amerika later deze zomer.