Sony draait wederom verlies

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony draait wederom verlies

Hoewel Sony al uitging dat ze het fiscale jaar negatief af zouden sluiten, blijkt de wond nog dieper te zijn dan gedacht. Sony gaat er nu van uit dat ze nog eens $200 miljoen dollar extra verlies zullen lijden.

Het succes van de PlayStation 4 lijkt momenteel het enige wat Sony nog overeind lijkt te houden: het Japanse bedrijf gaat ervan uit dat ze bovenop het verwachte verlies van $1 miljard dollar nog eens $200 miljoen dollar extra verlies zullen lijden voor een totaal van $1,2 miljard dollar. De redenen voor het grote verlies is de aanhoudende krimp van Sony’s marktaandeel in de TV- en computerverkoop. Sony heeft al aangekondigd te stoppen met de VAIO-computer lijn van laptops en de focus op 4K- en 3D-televisies heeft Sony niet bepaald windeieren gelegd.

De PlayStation-afdeling van Sony is de enige branche die nog succesvol genoemd mag worden, al is die branche niet immuun voor de slechte zaken die Sony in zijn algemeenheid doet. De recente ontslagen die gevallen zijn bij verschillende studio’s van Sony (Sony Santa Monica, Guerrilla Games Cambridge en Sony London bijv.) zijn het directe gevolg van de verliezen die het bedrijf leidt, waardoor herstructurering nodig is en mensen zijn ontslagen. Als het bedrijf doorgaat met verlies lijden zal de PlayStation-branche nog meer moeten zwichten, al lijkt het bedrijf op de beterende hand te zijn: Sony heeft de kosten van ¥80 miljard yen terug weten te brengen naar ¥26 miljard yen.