Sony doet aankondigingen vanaf de TGS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony doet aankondigingen vanaf de TGS

Sony heeft vanochtend haar jaarlijkse Tokyo Game Show pers-presentatie gehouden en heeft daar een aantal nieuwe dingen aangekondigd. Zo heeft onder andere Bloodborne en release datum gekregen, komt Persona 5 ook naar de PS4 en verschijnt er begin volgend jaar een speciale editie PS4 voor een nieuwe Dragon Quest-game.

Hoewel de Tokyo Game Show niet meer de status heeft van vroeger pakt Sony nog altijd redelijk groots uit. De PS4 heeft het moeilijk in Japan en dus is deze beurs een mooie manier om het een en ander aan te kondigen.

Zo kreeg Bloodborne een Japanse release datum: 2 februari 2015. Vermoedelijk lanceert de game rondt dezelfde tijd in Europa en Amerika. Ook werd Resident Evil: Revelations 2 bevestigt voor de PS3 en PS4, maar deze game zal ook op de Xbox-platformen en PC verschijnen. De game verschijnt ergens in 2015. Zoals eerder vermeld verschijnt Persona 5 niet alleen op de PS3, maar ook op de PS4. Wel is de RPG/dating-sim uitgesteld naar 2015.

Golfliefhebbers kunnen binnenkort ook aan de slag op de PS4: Everybody’s Golf zal begin 2015 ook een deel krijgen op Sony’s nieuwste console. Een opvallende aankondigingen was een nieuwe game van Namco Bandai: Katsuhiro Hurada, die ook werkt aan Pokkén Tournament, is momenteel bezig aan een Project Morpheus-game genaamd Summer Lesson. Wat het precies wordt is niet helemaal duidelijk, maar volgens de ontwikkelaar draait de game om communicatie.

Verder werden er nog wat typische Japanse games aangekondigd voor de PS4. Disgaea 5 zal ergens in 2015 verschijnen. Earth Defense Force 4.1 (van origine een PS3 game) zal een overzetting krijgen naar de PS4. Namco Bandai kondigde ook een nieuwe Gundam aan voor de PS4 en een nieuwe game in de Senran Kagura-serie voor de PS4 en de Vita. Tecmo Koei bevestigde ook nog dat Dead or Alive 5: Last Round, een remaster van Dead or Alive 5, op de PS4 zal verschijnen.

Als laatste komt er dus een Dragon Quest spin-off naar de PS3 en PS4 genaamd Dragon Quest: Heroes. De game heeft veel weg van Dynasty Warriors, maar dan met de bekende Dragon Quest-monsters waar je tegen vecht. Ook komt er voor deze game een speciale zilveren PS4 uit. Japanners kunnen hier in 2015 naar uitzien, maar of wij Europeanen dit zullen krijgen is zeer twijfelachtig.