Sony denkt niet aan opvolger PlayStation Vita

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony denkt niet aan opvolger PlayStation Vita

Het lijkt erop dat Sony van plan is uit de handheld-consolemarkt te stappen wanneer het leven van de Vita erop zit. Shuhei Yoshida heeft gezegd dat de markt niet gunstig is en dat ze daarom ook niet denken aan een opvolger van de PlayStation Vita.

Afgelopen weekend vond de EGX in Engeland plaats en PlayStation’s president Shuhei Yoshida deed mee in een Q&A panel. Hij kreeg veel verschillende vragen, maar de meest opmerkelijke was zonder twijfel de vraag of we een opvolger van de PlayStation Vita kunnen verwachten. Het antwoord is tamelijk verrassend, want Yoshida zei dat de markt voor handheld consoles momenteel niet zo best is, waardoor ze niet van plan zijn nog een handheld console te maken.

Ik ben zelf een groot fan van de PlayStation Vita en we hebben hard gewerkt om de handheld te realiseren. Games met touchscreen controls zijn leuk en sommige games zijn goed ontworpen, maar er gaat voor mij niets boven sticks en knoppen. Maar iedereen heeft een mobiele telefoon en het is zeer gemakkelijk om games te spelen op smartphones. Veel games voor smartphones zijn gratis om te spelen, of in ieder geval gratis om mee te beginnen. Dus ik hoop, net als velen van jullie, dat de handheld-markt blijft bestaan, maar de omstandigheden zijn verre van goed gezien de dominantie van de mobiele telefoons.

Gezien het feit dat Sony al zeer lang geleden de stekker uit het ontwikkelen van first party-titels voor de Vita heeft getrokken, lijkt dit de doodsteek van niet alleen de PlayStation Vita, maar ook van Sony’s aandeel in de handheld-markt.