Sony compenseert gamers voor problemen tijdens kerst

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony compenseert gamers voor problemen tijdens kerst

Tijdens de afgelopen feestdagen hadden gamers het niet makkelijk: zowel het PlayStation Network als Xbox Live hadden problemen met hun servers, waardoor gamers niet online konden komen. Dit allemaal, naar alle waarschijnlijkheid, door toedoen van een hackersgroep. Nu komt Sony met een kleine vergoeding voor spelers, als waardering voor hun geduld.

Tijdens de feestdagen afgelopen week waren de PlayStation-servers voor langere tijd niet bereikbaar, wat het gevolg bleek te zijn van een grootschalige DDoS-aanval. Volgens Sony is de compensatie ‘een waardering voor het geduld’ van de spelers, maar Sony maakt geen excuses voor de problemen.

Ter compensatie van de gemiste speeluren via de online diensten van Sony krijgen alle spelers een kortingscode van 10% op hun eerstvolgende aankoop via de PlayStation Store. Spelers die ook gebruik maken van PlayStation Plus krijgen daarnaast nog eens vijf extra dagen Plus om de gemiste dagen goed te maken.

De aanvallen op zowel het PlayStation Network als op Xbox Live zijn opgeëist door een hackersgroep genaamd Lizard Squad. Afgelopen donderdag werd bekend dat de Britse politie enkele leden van de groep heeft opgepakt.