Sony CEO: “Virtual reality gaat de grens verleggen”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony CEO: “Virtual reality gaat de grens verleggen”

Volgens Andrew House, CEO van Sony Computer Entertainment, wordt virtual reality de volgende grote stap in het gaming landschap. Dit zegt hij in gesprek met The Guardian. House meldt dat Sony veel investeert in Project Morpheus en ontkent dat het bij Sony wordt gezien als een experiment.

“Het is zeker veel meer dan een experiment”, verteld House. “We hebben de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in het product. We zijn inmiddels zover dat het product je hersenen in de maling neemt zodat je denkt daadwerkelijk in de game zit. Mensen moeten het zelf ervaren, maar wij zijn er van overtuigd dat dit de grens gaat verleggen in het gaming landschap.”

House begrijpt goed Project Morpheus misschien niet geschikt is voor iedereen en betwijfeld zelf ook of het aan gaat slaan bij de massa. “Ik weet niet of het een massa-product wordt, maar ik denk wel dat het een stap is in de goede richting. Het is een mooie toevoeging aan het PlayStation 4-ecosysteem en past in onze visie om constant te werken aan nieuwe ervaringen.”

Project Morpheus is Sony’s eigen virtual reality-headset en is momenteel nog altijd in conceptfase. Sony heeft nog geen indicatie gegeven voor een release datum, prijs of zelfs een officiële naam. Vermoedelijk wordt het dan ook op z’n vroegst 2015 voor de bril het levenslicht ziet.