Sony bevestigt vernieuwde PlayStation 4 met 4K-ondersteuning

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony bevestigt vernieuwde PlayStation 4 met 4K-ondersteuning

Sony komt met een vernieuwde PlayStation 4 die 4K-resolutie ondersteunt en beter geschikt is voor de PlayStation VR. Dat heeft CEO Andrew House van Sony Interactive Entertainment laten weten aan de zakenkrant ‘Financial Times’. Geruchten over het nieuwe apparaat gingen al langer rond.

De nieuwe PlayStation is volgens House vooral bedoeld voor de hardcore gamer, maar moet niet worden gezien als een vervanger van de huidige console. “We blijven beide versies gewoon verkopen”, aldus House. De vernieuwde console wordt in ieder geval duurder dan de standaard PlayStation 4, al wilde House niet verder ingaan op de prijs. Ook is het niet duidelijk wanneer het apparaat wordt uitgebracht. De console zal in ieder geval niet te zien zijn op de E3 in Los Angeles.

Er is nog geen naam voor de nieuwe console. Wel wist House te vertellen dat alle PlayStation 4-consolegames die worden uitgebracht zullen werken op de standaard PS4. “Alle games worden ondersteund door de standaard PS4 en we rekenen erop dat een meerderheid van de games ook speelbaar is op de high-end PS4.”

Geruchten dat Sony zou werken aan een nieuwe versie van de PS4 gingen al langer rond. Het apparaat, dat de codenaam Neo heeft meegekregen, zou qua hardware sterker zijn dan de standaard PlayStation 4 voor 4K en virtual reality. Omdat het niet gaat om een opvolger van de PS4, wordt er ook wel gesproken over een PS4.5. Het apparaat zou voor 399 dollar (in Nederland waarschijnlijk 399 euro) op de markt komen.

Sony is niet de enige consolefabrikant die werkt aan een heruitgave van zijn nieuwste console. Microsoft heeft naar verluidt plannen om drie nieuwe versies van de Xbox One uit te brengen. Een kleinere versie van de One met 4K-ondersteuning wordt mogelijk op de E3 getoond. Ook wordt gesproken over een streamingapparaat dat de naam Xbox draagt en een krachtigere versie van de Xbox One die komend jaar zou uitkomen.