Sony bevestigt The Last of Us Remastered voor PS4

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sony bevestigt The Last of Us Remastered voor PS4

The Last of Us, de grote hit van 2013, komt officieel naar de PlayStation 4. Na verschillende geruchten en een te vroeg verschenen banner heeft Sony officieel de game bevestigd. Naast een remastered-versie van het origineel, zal de game ook alle DLC bevatten.

De remastered-editie is door Naughty Dog zelf bewerkt voor de PlayStation 4 om gebruik te maken van alle extra mogelijkheden die bij de PS3 nog ontbraken. Zo zal de game onder andere volledig in 1080p te spelen zijn en heeft de studio onder andere de modellen van de personages en de schaduw- en lichteffecten onder handen genomen. Ook de textures in de game hebben een upgrade gehad om er nog beter uit te zien, zo meldt Sony.

Naast visuele upgrades aan de game, bevat de game ook standaard de drie DLC-pakketten van de game. Het recent verschenen Left Behind is een extra drie uur durende singleplayer campagne die zich voor de game afspeelt, terwijl Abandoned Territories en Reclaimed Territories de multiplayer van de game verrijken. Ook voegt Naughty Dog commentaar van creative director Neil Druckman, game director Bruce Straley en stemacteurs Troy Baker en Ashley Johnson toe.

The Last of Us Remastered zal deze zomer nog voor de PlayStation 4 verschijnen, al is een precieze datum nog onbekend. Ook een prijs voor de game is nog onduidelijk, maar we vermoeden dat de game hetzelfde geprijsd zal zijn als andere titels.