Sony behandelt Destiny als first-party game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sony behandelt Destiny als first-party game

Hoewel Destiny verschijnt op meerdere consoles, beschouwt Sony de nieuwste game van Bungie als een first-party titel. Dit zegt Fergal Gara, management director bij Sony Europe, in gesprek met Eurogamer.

Het is geen groot geheim dat uitgever Activision een flinke deal heeft met Sony omtrent de marketing van de kersverse shooter. In ruil daarvoor krijgen PS3- en PS4-bezitters een flinke scheut tijdelijk exclusieve content. In gesprek met Eurogamer verteld Feral Gara dat de partnership nog verder gaat dan dat.

“We zien het als een titel van onze eigen studio’s. We slaan onze armen om het project vanuit alle niveaus van onze organisatie. Het is een speciaal project, maar ook een belangrijk project. Het zal ook deze kerstmis ontzettend belangrijk zijn in onze strategie”, aldus Gara.

Destiny lanceerde vandaag op de PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Het project was zo’n vijf jaar in ontwikkeling en kostte in totaal bijna 500 miljoen dollar. Bij Pixel Vault zijn wij ontzettend benieuwd naar het resultaat en dus staat de hele maand september in het teken van deze mogelijke game van het jaar. Wil je de game winnen? Dat kan: schrijf je in op onze nieuwsbrief via dit formulier. Vrijdag 12 september maken we een winnaar bekend.