Sony-baas weet niet of Rise of the Tomb Raider naar de PS4 komt

Sony-baas weet niet of Rise of the Tomb Raider naar de PS4 komt

Shuhei Yoshida, baas van Sony’s World Wide Studios, zegt niet te weten of Rise of the Tomb Raider in een later stadium nog op de PS4 verschijnt. Volgens de Japanner ligt die beslissing volledig in handen bij Square-Enix.

Yoshida zegt te denken dat Rise of the Tomb Raider ook op andere platformen zal verschijnen, maar zelf heeft hij geen idee of de PS4 daar ook toebehoort. “Die vraag moet je stellen aan Square-Enix en Microsoft. Ik hoop dat hij ook naar PS4 komt, maar hoe moet ik dat weten?”, aldus Yoshida in gesprek met Eurogamer.

Wel wordt duidelijk dat Yoshida niet blij werd van het bericht: “Het kwam voor ons ook als een totale verrassing. We hebben er totaal niet op geanticipeerd. Ik heb veel berichten gelezen van gamers die boos zijn. Sommige gingen zelfs zo ver door te zeggen dat dit het einde zou zijn van de Tomb Raider-franchise. Al met al vele geëmotioneerde reacties.”

Rise of the Tomb Raider verschijnt in het laatste deel van volgend jaar, in eerste instantie exclusief voor de Xbox One. Het nieuws kwam al naar buiten dat het gaat om een tijdelijke deal, maar Phil Spencer van Microsoft vergeleek het al met Ryse: Son of Rome en Dead Rising 3, die naderhand alleen een PC-versie hebben gekregen.