Sonic the Hedgehog krijgt een nieuwe TV-serie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sonic the Hedgehog krijgt een nieuwe TV-serie

Sonic the Hegdehog, de bekende blauwgekleurde mascotte van Sega, zal de ster zijn van een nieuwe TV-serie genaamd Sonic Boom. In tegenstelling tot eerdere series rond het personage zal het nieuwe programma helemaal CGI zijn vormgegeven.

Momenteel zijn er 52 afleveringen van elk 11 minuten besteld bij ontwikkelaars SEGA en Genao Productions. Veel bekende gezichten zullen ook weer voorbij komen, waaronder Sonic, Tails, Knuckles en Amy Rose. De grote vijand van de show zal wederom Dr. Eggman zijn en zullen er ook nieuwe vijanden de ronde doen.

Sonic the Hedgehog heeft al een flinke verzameling series op zijn naam staan; In de jaren negentig waren er bijvoorbeeld de animatieserie Adventures of Sonic the Hedgehog en een serie die de donkere kant van de blauwe snelheidsduivel liet zien genaamd Sonic the Hedgehog. Ook na de eeuwwisseling kwam hij een aantal keer voorbij in series als Sonic Underground en Sonic X. Naast series is er in Japan een feature film geweest over het iconische karakter en zijn er verschillende comics geschreven met Sonic in de hoofdrol. Voorlopig is het nog niet bekend of Sonic Boom ook op de Nederlandse beeldbuis zal verschijnen.