Sonic Mania release uitgesteld, komt pas in de zomer

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Sonic Mania release uitgesteld, komt pas in de zomer

Slecht nieuws voor de Sonic-fans onder ons: de hoog geanticipeerde terugkeer van de blauwe hedgehog in Sonic Mania laat nog even op zich wachten. De releasedatum is uitgesteld van de lente naar de zomer van 2017.

Met Sonic Mania brengt SEGA fans terug naar het jaar 1991, het moment waarop de eerste Sonic-game in de winkels verscheen. In de rol van Sonic, Tails of Knuckles moet de speler zich op hoog tempo door de diverse levels manoeuvreren. De game bestaat uit een lading 2D-levels die spelers van de eerste game destijds zullen herkennen, gezien er veel bekende levels opnieuw een opwachting maken in Sonic Mania. Toch zijn er diverse aanpassingen gemaakt aan de vorm van nieuwe levels en oude gebieden zijn aangevuld met nieuwe geheimen die spelers kunnen ontdekken.

Sonic Mania werd vorig jaar aangekondigd met een verwachte release in de lente van 2017, maar kreeg tot op heden nog geen releasedatum. Nu veranderd dat vandaag niet, maar kregen we wel te horen dat de game vertraagd is en in de zomer zal uitkomen. De game zal dan uitkomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.