Sonic Lost World komt naar pc in november

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Sonic Lost World komt naar pc in november

De titel Sonic Lost World, eerder een exclusieve titel voor Nintendo’s 3DS en Wii U, zal vanaf 2 november ook te verkrijgen zijn voor de pc. Sega heeft de game een upgrade gegeven en biedt de game aan via Steam.

Sonic Lost World is onderdeel van de serie rondom de blauwe hedgehog Sonic en werd uitgegeven door diens geestelijk vader Sega. In dit deel van de franchise wil de bekende aartsvijand van Sonic, Dr. Eggman, de krachten gebruiken van zes gevaarlijke wezen, ook wel de Deadly Six genoemd. De Deadly Six komen in opstand tegen Dr. Eggman en Sonic zal met zijn vijand moeten samenwerken om hen te verslaan.

Voor de pc release is Sega aan de slag gegaan om de titel de benodigde updates te geven. Zo ondersteunt Sonic Lost World een frame rate van 60 fps en een betere grafische vormgeving. Daarnaast ondersteunt de game het gebruik van muis en keyboard en is hij volledig aangevuld om optimaal te functioneren op Steam met bijvoorbeeld Steam achievements, leaderboards en cloud ondersteuning.

De titel is vanaf 2 november beschikbaar op Steam en zal ongeveer €30,- gaan kosten. Mensen die hem van tevoren reserveren, krijgen er een gratis versie van de in 2012 uitgekomen racegame Sonic & All-Stars Racing Transformed bij.