Song of the Deep is de nieuwe game van Insomniac

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Song of the Deep is de nieuwe game van Insomniac

Insomniac Games is bekend van Ratchet & Clank en Sunset Overdrive, maar de studio is bezig met het afronden van een compleet nieuwe game. De game heet Song of the Deep en gaat over een meisje in een duikboot dat op zoek is naar haar vader.

Ted Price van Insomniac Games heeft de game omschreven als een passieproject van de mensen bij Insomniac. Song of the Deep gaat over de twaalfjarige Merryn. Haar vader vertelde haar altijd verhalen over steden onder water en scholen van gloeiende kwallen, tot hij op een dag niet meer thuiskomt nadat hij was gaan vissen. Merryn besluit naar hem op zoek te gaan met een zelf in elkaar geknutselde duikboot. Tijdens haar onderwateravontuur leert ze over een lang vergeten beschaving dankzij muziek en leert ze dat ze meer met de zee heeft dan ze oorspronkelijk dacht.

De gameplay van Song of the Deep is in essentie een sidescroller, maar maakt gebruik van de Metroidvania-stijl. Merryn onderzoekt stukje bij beetje de zee en daar vindt ze telkens nieuwe dingen die ze kan gebruiken om haar duikboot uit te breiden om nieuwe plekken te bereiken. Dingen zoals een hookshot, een laser of sonartechnologie helpen haar plekken te bereiken die eerder niet toegankelijk waren.

Song of the Deep zal komende lente alleen digitaal beschikbaar zijn voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. In de VS zal de game ook fysiek te koop zijn, maar dankzij een partnerschap met de winkelketen GameStop zal die actie niet in Europa geldig zijn.