SNK Playmore kondigt King of Fighters XIV aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
SNK Playmore kondigt King of Fighters XIV aan

SNK Playmore heeft tijdens Sony’s pre-Tokyo Game Show-show een korte teaser trailer laten zien waarin een nieuw deel in de langlopende fighting game-serie King of Fighters werd aangekondigd. King of Fighters XIV zal geen gebruik meer maken van 2D sprites.

Het is al een lange tijd stil rondom SNK en haar grote selectie aan (fighting) games. De Japanse ontwikkelaar probeerde de King of Fighters-serie nieuw leven in te blazen met King of Fighters XII: hun antwoord op Capcom’s Street Fighter 4. Met de komst van Street Fighter 5 lijkt SNK hetzelfde te proberen. In tegenstelling tot vorige delen in de serie (de Maximum Impact-subserie voor de PS2 niet meegerekend) zal King of Fighters XIV voor het eerst in 3D zijn. De korte video laat Kyo en Iori zien die allebei een nieuw design hebben gekregen. Uit de video is niet op te maken of de gameplay gebruik zal maken van de drie dimensies (zoals Tekken dat bijvoorbeeld doet) of dat King of Fighters XIV net als Street Fighter de twee dimensies trouw blijft. Voorlopig is King of Fighters XIV alleen aangekondigd voor de PlayStation 4 en zal het volgend jaar uitkomen.

King of Fighters XII kwam in 2009 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en bleef stug vasthouden aan sprites. Deze keuze werd zowel bejubeld als bekritiseerd: veel mensen vonden de stijl mooi en vonden deze traditionele wijze het beste spelen, terwijl dit veel geld kostte en ervoor zorgde dat er “maar” 20 personages in de game zaten. Dit werd een jaar later verbeterd in King of Fighters XIII, maar sindsdien was er niets meer van de serie vernomen.