Sniper-only modus in Fortnite nu beschikbaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sniper-only modus in Fortnite nu beschikbaar

Na de boodschap dat Epic Games met de MOBA Paragon stopt, kondigt het vandaag aan dat Fortnite een nieuwe modus krijgt. Sniper Shootout voor Fortnite: Battle Royale is nu beschikbaar op alle platformen.

Zoals de naam al doet vermoeden, legt Sniper Shootout de focus op de bekende jachtgeweren. In de (tijdelijke) modus worden alle wapens vervangen door sniper rifles. Wanneer je goed zoekt, is er links en rechts ook nog een revolver te vinden, zodat er ook op kortere afstand nog gevochten kan worden. Daarnaast zijn er geen granaten te vinden, wat zal betekenen dat spelers puur op kogels en slagwapens moeten rekenen.

Net als in voorgaande weken gaat het om een tijdelijke modus die tot en met 2 februari is te spelen. Of de modus daarna nog terugkomt, hangt waarschijnlijk af van de respons door spelers. In andere vergelijkbare tijdelijke modi hebben we al een focus op explosieven gezien, of dat er in twee teams van 50 werd gespeeld.

Afgelopen week verscheen er een grote update voor Fortnite, waarbij het level uit de Battle Royale-modus verschillende updates kreeg zoals een nieuwe stad. Dat zorgde er wel voor dat de game langer dan gebruikelijk niet beschikbaar was.