SNES-controller voor de Nintendo Switch in de maak

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
SNES-controller voor de Nintendo Switch in de maak

Het bedrijf 8Bitdo is gespecialiseerd in het maken van old-school Nintendo-controllers voor hedendaagse systemen. Recentelijk updatete het bedrijf de firmware op de bestaande controllers, zodat deze op de Nintendo Switch gebruikt kunnen worden. Vanwege de layout van de knoppen was de functionaliteit echter niet altijd optimaal. Daarom heeft het bedrijf nu aangekondigd te werken aan een SNES-controller die volledig met het oog op de Switch gemaakt wordt.

Je kon de retro controllers van 8bitdo al gebruiken voor je pc en smartphone, maar sinds kort kun je er ook mee gamen op je Switch. Controllers als de SNES30 werken echter prima voor retro games, maar zijn qua functionaliteit niet optimaal voor de huidige games voor de Nintendo Switch. Daar komt verandering in met de nieuwe SNES30 Pro. Deze nieuwe controller voor de Switch bevat onder meer bumpers, analoge sticks, HD rumble, motion controls en Bluetooth.

De SNES-controller voor de Switch verschijnt in twee verschillende kleurenschema’s: die van de originele SNES en de Super Famicom. De controllers zijn vanaf eind dit jaar beschikbaar. Volgens 8Bitdo kun je straks alle nieuwe Switch-games spelen met deze geüpdatete SNES-controller. Daarnaast zul je  de nieuwe controllers ook weer kunnen gebruiken om te gamen op je pc of smartphone.

SNES30 Pro 
 Pixel Vault