Smartphone-game Seven Knights komt naar de Switch

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Smartphone-game Seven Knights komt naar de Switch

De RPG Seven Knights komt naar de Switch. De smartphone-game kun je al enige tijd spelen op Android en iOS, maar krijgt nu een port naar de console van Nintendo. Een free-to-play mobiele game porten klinkt als een gewaagde zet, maar Seven Knights is niet de eerste smartphone-game die deze behandeling krijgt.

NetMarble is een van de grootste mobiele game-ontwikkelaars in Korea, waar deze markt aanzienlijk groter is dan hier. Ze brachten eerder al Lineage naar de smartphone en ontwikkelde dus Seven Knights. Volgens de Zuid-Koreaanse nieuwssite Naver Sports komt laatstgenoemde naar de Switch.

Seven Knights is een free-to-play RPG waarin je met een grote reeks aan helden gevechten moet voltooien. De opties om deze helden te upgraden en te personaliseren zijn haast eindeloos, iets waar free-to-play games om bekend staan. Of de game met hetzelfde verdienmodel naar de Switch komt, is niet bekend.

Eerder kreeg een mobiele racegame al een port naar de Switch. Gear Club Unlimited was een free-to-play game voor Android en iOS, maar ligt nu als racegame voor de Switch in de schappen. Alle microtransacties zijn daarvoor uit de game gehaald. Het is niet zeker of Seven Knights dezelfde behandeling gaat krijgen of wanneer we de game voor de Switch kunnen verwachten.