Slightly Mad Studios werkt aan nieuwe console

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Slightly Mad Studios werkt aan nieuwe console

Op dit moment hebben we drie grote consoles op de markt, de PlayStation 4, Xbox One, en Nintendo Switch. Als het aan Slightly Mad Studios ligt, komt daar een vierde bij. De CEO van het bedrijf maakte bekend dat het druk bezig is met een eigen console die de naam Mad Box gaat dragen.

Slightly Mad Studios kennen we van Project Cars, maar het bedrijf lijkt nu een iets andere weg ingeslagen te zijn door een console aan te kondigen. De eerste aankondiging van dit bericht deed de CEO, Ian Bell, middels Twitter. Met slechts het zinnetje “The Mad Box is coming” in de tweet werd niet helemaal duidelijk waar het om ging en de website Variety besloot hem te vragen naar details. Duidelijk wordt dat Bell grootse verwachtingen heeft van de console:

“What is the Mad Box?” Bell wrote. “It’s the most powerful console ever built… It’s literally ‘Mad’… You want 4k, you want VR at 60FPS? You want a full engine for free to develop your games on it? You have it.”

Later werd duidelijk dat Bell hierboven 60FPS per oog bedoelt en dat de console VR dus in 120FPS moet gaan draaien. Verder geeft Bell nog aan dat de Mad Box over ongeveer drie jaar moet verschijnen en dan te vergelijken is met een high-end game-pc. Deze moet kunnen concurreren met de PlayStation en Xbox. Meer dan dit kan het bedrijf ons nog niet vertellen over de console.