Sledgehammer oorspronkelijk bezig met third-person Call of Duty

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sledgehammer oorspronkelijk bezig met third-person Call of Duty

In gesprek met Game Informer hebben Michael Condry en Glen Schofield, oprichters van Sledgehammer Games, verteld over hun geannuleerde Call of Duty-game. De game zou zich volledig afspelen in een third-person perspectief en was al volledig speelbaar voordat het in de prullenbak werd gegooid.

De bazen van Sledgehammer werkte oorspronkelijk bij Visceral Games aan Dead Space. Hun eerste project was dan ook een third-person shooter in het Call of Duty universum. Sledgehammer Games werd al snel ingeschakeld bij de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3 omdat Infinity Wards’s Vince Zampella en Jason West de studio verlieten om te beginnen aan Titanfall. Vanaf dat moment was er geen tijd meer om aan hun eigen project te werken omdat ze gelijk na Modern Warfare 3 verder mochten met Advanced Warfare, die 4 november aanstaande moet verschijnen.

De studio was al ruim zes maanden bezig met hun eigen project en hij was al vijftien minuten volledig speelbaar. De game zou zich afspelen ten tijde van de Vietnam oorlog en zich concentreren op de geheime oorlog in Cambodja en Laos. Volgens Condry was het verschrikkelijk moeilijk hun eigen project te annuleren, maar zijn ze super trots nu volledig verantwoordelijk te zijn voor een mainline Call of Duty.