Sledgehammer: ‘Advanced Warfare is geen ripoff’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sledgehammer: ‘Advanced Warfare is geen ripoff’

Sinds de onthulling van Call of Duty: Advanced Warfare werden er gelijk parallellen getrokken met de Xbox One-hit Titanfall. Michael Condry van Sledghammer Games vindt het maar onzin: “de game zal voor zichzelf gaan spreken.”

Call of Duty: Advanced Warfare speelt zich inderdaad af in een futuristisch tijdperk met speelbare mechs en gezien het succes van Titanfall is het niet moeilijk om een parallel tussen de twee games te leggen. Michael Condy, één van de opzetters van Sledgehammer Games heeft gereageerd op de kritiek en lijkt er koeltjes onder te zijn. Wanneer iemand op Twitter zei dat men altijd overtuigd zal zijn dat Advanced Warfare een gemakzuchtige kloon is van Titanfall, reageerde Condry met: “Ik maak me geen zorgen. Wacht maar tot november. De game zal voor zichzelf spreken”.

Of dat zo is zal inderdaad moeten blijken. Titanfall was al lange tijd onderweg en het lijkt geen toeval dat Call of Duty ook deze weg inslaat. De Call of Duty-serie had met de jongste telg ‘Ghosts’ een dip in de verkoop: die viel op alle fronten tegen. Activision gaf aan dat het kwam vanwege de transitie van console generaties en omdat de verkoop van Call of Duty op den duur zou gaan stagneren.