Slechte verkoop Wii U heeft invloed op winst Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Slechte verkoop Wii U heeft invloed op winst Nintendo

De slechte verkoop van de Wii U heeft een behoorlijk negatieve impact op de winst van Nintendo, blijkt uit een financieel rapport van de hard- en software gigant. Volgens het rapport zou Nintendo de afgelopen 6 maanden zo’n 187 miljoen dollar minder winst hebben behaald dan het half jaar daar voor.

Volgens Nintendo is dit fenomeen te wijten aan slechte verkopen van de Wii U in Noord-Amerika en Europa. Het bedrijf verklaart de verliezen aan de vele grote bedragen die gestoken zijn in adverteren van de Wii U op deze continenten en daarnaast zou ook het onderzoeken en ontwikkelen van software voor de console meer kosten hebben gegenereerd dan verwacht. In Amerika was de Wii nog steeds populairder met een 5 op 1 ratio ten opzichte van de Wii U.

Wel zag de Nintendo 3DS een stijgende lijn, met name rond de release van de populaire Pokemon X en Y titels. Ook Mario & Luigi: Dream Team, Animal Crossing: New Leaf, Luigi’s Mansion: Dark Moon en Donkey Kong Country Returns 3D zouden stabiele verkoopcijfers hebben gehad sinds de respectievelijke releasedata.