Slecht nieuws van de E3: uitgestelde games

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Slecht nieuws van de E3: uitgestelde games

In alle euforie, die best begrijpelijk is na het zien van nieuwe games, naderende releases en brute gameplay, zijn er minder leuke nieuwtjes die gauw over het hoofd worden gezien. Zo zijn er toch een aantal games uitgesteld en dat is geen nieuws dat graag aan de grote klok wordt gehangen. Daarom een kleine samenvatting vol met uitstel.

We beginnen met Microsoft die een sterke presentatie achter de rug heeft die vol zat met exclusieve games, maar er was er eentje die totaal geen aandacht heeft gekregen. Crackdown 3 werd buiten de spotlights gehouden en nu is ook duidelijk waarom, want de game gaat 2016 niet halen. Op de website van de game is een verklaring verschenen waarin Dave Jones, de creative director van Crackdown 3, uitlegt waarom de shooter dit jaar niet gaat uitkomen. Er is volgens Jones eenvoudigweg meer tijd nodig om de game af te maken op de manier die het team van Reagent Games voor ogen heeft. De game komt nu in 2017 uit voor de Xbox One en Windows 10.

Voor liefhebbers van shooters, en met name snipers, is het geen leuke E3. Zowel Sniper: Ghost Warrior 3 als Sniper Elite 4 zijn uitgesteld naar volgend jaar. Het uitstel van eerstgenoemde is niet op de E3 bekendgemaakt, maar tijdens een bijeenkomst in Polen, waarin ontwikkelaar CI Games een nieuwe datum onthulde voor de shooter. Op 27 januari verschijnt Sniper: Ghost Warrior 3 op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het slechte nieuws over Sniper Elite 4 is wel op de E3 bekendgemaakt. De oprichters van ontwikkelaar Rebellion, Chris en Jason Kingsley, hebben op de beursvloer en via een statement op de website meer uitleg gegeven over het uitstellen van Sniper Elite 4.

We waren er echt van overtuigd dat deze game dit jaar nog uit zou komen, maar toen we bij elkaar kwamen om een releasedatum te bespreken, moesten we toch een beslissing maken. Blijven we vasthouden aan oktober 2016 of gunnen we het team nog een klein beetje extra tijd om de game beter te maken dan beloofd? Het was geen makkelijke beslissing, maar wij denken dat dit een win-win situatie is voor de game, de spelers en onze studio.

In LA geven Chris en Jason ook nog aan dat ze bang waren dat Sniper Elite 4 en hun VR-titel Battlezone in elkaars vaarwater zouden komen, aangezien deze games allebei in oktober uit moesten komen. Om de drukte te verdelen is daarom besloten Sniper Elite 4 te verplaatsen naar 14 februari 2017.

Ten slotte heeft Square Enix ook besloten een titel te verplaatsen naar volgend jaar. De PlayStation 4-exclusieve Nier: Automata zal pas uitkomen in het eerste deel van 2017. In een korte verklaring van Square Enix is dit game nieuws bekendgemaakt. Er is geen reden gegeven waarom Nier: Automata wordt uitgesteld, maar het is dus nog een tijdje wachten op het project van Platinum Games. Om de pijn te verzachten is er wel een nieuwe trailer verschenen van de game.