Skyrim: Special Edition heeft slechte audio op pc

archief
Jordy Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Skyrim: Special Edition heeft slechte audio op pc

Bethesda heeft veel verbeterd met de The Elder Scrolls V: Skyrim: Special Edition maar de audio op de pc lijkt juist slechter te zijn geworden. Dit blijkt uit verschillende klachten van spelers op onder andere Reddit.

Op Reddit was al snel na de release van de Skyrim: Special Edition voor de pc een thread waarop mensen aan het klagen waren over de geluidskwaliteit. Een modder op het forum genaamd LasurArkinshade zei dat de geluidsbestanden van de game slecht gecomprimeerd waren.

Bethesda lijkt het probleem wel te erkennen aangezien Matt Grandstaff die het hoofd is van de internationale community, een reactie plaatste binnen de thread. Daarin stond de mededeling dat het team al druk bezig is met het testen van een fix en dat deze waarschijnlijk volgende week al te downloaden zou zijn als update.

Binnen de thread wordt ook aangekaart dat het geluid van de Skyrim: Special Edition op de PlayStation 4 beter is dan de audio van het origineel op de pc. De pc-gebruikers hopen in ieder geval dat ze volgende week van dezelfde kwaliteit audio van de game kunnen genieten. De verbeterde versie van de populaire RPG ligt sinds vrijdag in de winkel.