Skybound Games maakt The Walking Dead-game af

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Skybound Games maakt The Walking Dead-game af

Telltale heeft vorige maand aangekondigd zijn deuren te moeten sluiten. Fans begonnen zich gelijk af te vragen wat er met de openstaande projecten zou gebeuren. The Walking Dead-maker Robert Kirkman kondigde tijdens New York Comic-Con aan dat Skybound Games de The Walking Dead-game af zal maken.

Skybound Games heeft via Twitter laten weten dat zij de studio worden die de The Walking Dead-game af zal gaan ronden. De studio is onderdeel van Skybound Entertainment die tevens de stripboeken van de zombieserie uitgeeft. Dit maakt ze daardoor de geschikte kandidaat om dit op zich te nemen. Daarnaast zegt de gamestudio dat het zal samenwerken met het Telltale-team van The Walking Dead. Op welke manier dat precies gaat gebeuren, is niet duidelijk gemaakt.

Nu Skybound Games de taak van het failliete Telltale overneemt, is het niet duidelijk wat de deal precies inhoudt. Op het moment dat de studio van de zombiegame zijn deuren moest sluiten, kwamen 300 personen zonder baan te zitten. Niemand van de medewerkers zou zelfs een ontslagvergoeding hebben gekregen. In eerste instantie werd nog gezegd dat er 25 man in dienst zou blijven vanwege contractuele verplichtingen. Dit zou gaan om de belangrijkste mensen binnen het bedrijf, maar ook deze zijn uiteindelijk ontslagen.

Wanneer en hoe The Walking Dead: The Final Season uitkomt, is nog niet bekendgemaakt.