SimCity vanaf vandaag offline te spelen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
SimCity vanaf vandaag offline te spelen

Vanaf vandaag kunnen bezitters van SimCity de game ook offline spelen. De game had te kampen met veel serverproblemen tijdens de lancering, waardoor er veel kritiek kwam vanuit de community. Vanaf vandaag lijkt die kritiek dan eindelijk gehoord.

SimCity is inmiddels al meer dan een jaar uit en een vlekkeloze periode is het niet geweest voor ontwikkelaar Maxis. De game had een zeer lange tijd last van serverproblemen waardoor de game slecht te spelen viel, zelfs voor mensen die geen enkele intentie hadden om gebruik te maken van de online functionaliteit. Volgens de ontwikkelaar zelf zou het een enorme technische investering zijn om de game ook offline beschikbaar te maken, omdat de game volledig is ontwikkeld met online in het achterhoofd.

De servers van Maxis waren vandaag een paar uur offline om de patch door te voeren, maar ze zouden het inmiddels weer moeten doen. Als je kiest voor de offline-modus word alle data lokaal opgeslagen, en is een internet verbinding dus helemaal niet meer nodig.