SimCity-team onderzoekt mogelijkheden voor offline modus

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
SimCity-team onderzoekt mogelijkheden voor offline modus

Een team bij Maxis, ontwikkelaar van onder andere The Sims en SimCity, is momenteel druk bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden tot een offline modus in SimCity. Hiermee lijkt Maxis terug te willen komen op één van de key-features uit SimCity.

In een blogpost op de website van Maxis schrijft general manager Patrick Buechner dat er een speciaal team is opgericht “specifiek gericht” op deze functie. “Momenteel hebben we een team dat zich specifiek richt op het onderzoeken van de mogelijkheid tot een offline modus. Ik kan momenteel nog geen beloftes maken over wanneer we meer informatie hebben, maar we weten dat dit iets is waar spelers al lang om vragen,” aldus Buechner in het bericht.

Opvallend is echter dat een andere toevoeging waar veel spelers om vragen, grotere steden, niet op de planning staat. “De grootte van steden is een constant onderwerp geweest in de gesprekken tussen spelers sinds de release van de game. We zijn maanden bezig geweest om te kijken of we grotere steden konden maken. We hebben de landschappen bewerkt en geprobeerd de algoritmes aan te passen binnen de GlassBox. Echter kan ik, na maanden van testen, bevestigen dat we geen grotere steden gaan leveren. De game zou hierdoor zoveel zwaarder worden dat het grootste gedeelte van de spelers de game niet meer konden spelen,” aldus Buechner.