Shuhei Yoshida: PlayStation VR wordt geen PS Move of 3DTV

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shuhei Yoshida: PlayStation VR wordt geen PS Move of 3DTV

Een van de grootste uitdagingen na de ontwikkeling van een nieuw soort technologie blijft de algemene ontvangst ervan. Met de aankondiging van Virtual Reality headsets rees bij velen ook al meteen de vraag of VR een blijvertje is, of toch weer een gimmick die een kort leven beschoren is. Sony’s CEO Shuhei Yoshida snapt die vraag, maar garandeert dat de PlayStation VR anders zal uitpakken dan bijvoorbeeld de PS Move en 3D TV.

Gedurende een podcast van PS I love you XOXO liet Yoshida namelijk weten er vrij zeker van te zijn dat de PlayStation VR niet hetzelfde lot wacht als de Move en stereoscopische 3D televisies. Volgens hem start PlayStation VR een nieuw tijdperk in, zoals de PlayStation 1 dat 20 jaar geleden deed.

“PlayStation VR is niet nog een PlayStation Move, al werkt deze wel goed ermee. Ook was de Move zijn tijd ver vooruit als je kijkt wat je er op de PlayStation 3 mee kon doen. Het is ook niet nog een stereoscopisch 3D TV initiatief.

Het verschil zit hem in de geweldige ervaring die virtual reality kan bieden. Het is met niets te vergelijken. Het is ook iets wat ontwikkelaars altijd al hebben willen doen: jou, de speler, in het spel plaatsen.

Dit is het begin van nog eens 20 jaar vooruitgang. Toen we de PSOne uitbrachten was ik erg verheugd dat we 3D grafics naar de console konden brengen. Volgend jaar zal jaar 1 zijn voor de PlayStation VR, en ik voorzie 20 geweldige jaren van vooruitgang voor virtual reality.”

Het lijkt er dus op dat Yoshida zelf er heilig van overtuigd is dat virtual reality een blijvertje gaat worden, en wij hopen met hem mee. De eerste indrukken van Sony’s VR headset zijn in ieder geval veelbelovend. De PlayStation VR staat gepland voor een release in 2016. Een exacte prijs is nog niet bekend, al wordt al wel geopperd dat deze niet meer dan de console gaat kosten.