Shuhei Yoshida: geen plannen voor sequel The Last of Us

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shuhei Yoshida: geen plannen voor sequel The Last of Us

Volgens PlayStation-topman Shuhei Yoshida zijn er momenteel geen concrete plannen voor een vervolg op The Last of Us, al heeft hij daar zeker wel oren naar. Daarmee ontkracht de directeur eerdere geruchten van een mogelijk in ontwikkeling zijnde sequel van Naughty Dog’s post-apocalyptische avontuur.

Zelfs al zou Naughty Dog al bezig zijn met de sequel, dan zal het volgens Yoshida nog zeker een hele tijd duren voordat deze gepresenteerd zal worden. De uitgever heeft volgens Sony nog niets bevestigd richting hen. Dit liet hij weten in een interview met Eurogamer.

“We hebben The Last of Us 2 niet bevestigd, maar sinds de launch van de eerste game zijn mensen als Neil Druckmann (creative director van The Last of Us) al aan het praten over ideeën voor een mogelijk vervolg, dingen waarmee ze willen experimenteren. Het zijn  gesprekken puur rondom ontwikkeling.”

Yoshida vervolgde het interview met de melding dat Sony “geen bevestigde informatie” omtrent The Last of Us 2 heeft, maar gaf wel aan zeker benieuwd te zijn naar waar Naughty Dog mee op de proppen zou komen.

“Zoals vele anderen willen we graag weten wat het zou kunnen worden, hoe het verhaal zich ontwikkelt en wat voor leven de personages hebben na de gebeurtenissen van The Last of Us.”