Shovel Knight: Treasure Trove krijgt laatste versie op 9 april

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Shovel Knight: Treasure Trove krijgt laatste versie op 9 april

Via een persbericht laat Yacht Club Games weten dat de laatste games uit de Shovel Knight-reeks verschijnen op 9 april 2019. Naast de laatste games kondigt de ontwikkelaar ook een fysieke versie van de titel aan. Deze verschijnt gelijktijdig met de nieuwe games en combineert de eerder gereleasede games met elkaar. 

De nieuwe games uit de Shovel Knight-reeks, King of Cards en Showdown, zullen uitsluitend verkrijgbaar zijn in de fysieke en digitale verzameleditie Treasure Trove. De fysieke versie verschijnt uitsluitend voor de Nintendo Switch en PlayStation 4 op 9 april.

De digitale editie daarentegen bevat alle games uit de reeks. Als laatste zullen spelers alle nieuwe titels ook apart kunnen kopen. Echter vallen Nintendo 3DS en Vita-gebruikers buiten de boot. Zij zullen namelijk Shovel Knight Showdown niet kunnen kopen.

Bij de release van Specter of Torment vroegen fans of de makers toekomstige updates gelijktijdig op alle platformen wilden lanceren. Hier heeft de ontwikkelaar zeker oren naar. Op deze manier zullen de digitale uitbreidingen op alle platformen gelijktijdig verschijnen. Een makkelijke opgave wordt dit niet, aangezien de eerdere toevoegingen verschenen op veel platformen.

Shovel Knight 
 Pixel Vault

De digitale en fysieke versies van Shovel Knight: Treasure Trove verschijnt op 9 april 2019 voor 40 euro.