Shooter XIII krijgt een remake in november

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Shooter XIII krijgt een remake in november

De cel-shaded shooter XIII krijgt dit jaar een remake. Ontwikkelaar Microïds heeft dit bekendgemaakt middels een trailer. Hoewel we nog geen gameplay zien, lijkt het erop dat de klassieke stijl van de game wel behouden blijft. De remake komt naar de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Windows en MacOS.

XIII is een first-person shooter uit 2003, in de hoogte van het PlayStation 2-tijdperk. Nu krijgt de game gebaseerd op een Belgische stripserie een remake voor de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Windows en MacOS. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal veranderd gaat worden aan de shooter, maar als de audio opnieuw opgenomen gaat worden zullen we acteur Adam West niet meer horen als General Carrington. West overleed in 2017.

In XIII speel je als een soldaat die zijn geheugen kwijt is, maar wordt beschuldigd van het vermoorden van de Amerikaanse president. Het enige wat je nog hebt is een kleine sleutel en een tattoo met de Romeinse cijfers XIII. In een singleplayer avontuur moet jij uitzoeken hoe de vork in de steel zit.

De game verschijnt op 13 november 2019 voor de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Windows en MacOS. De remake wordt ontwikkeld door Microïds en in Nederland uitgegeven door Mindscape.