Shin Megami Tensei 5 aangekondigd voor de Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shin Megami Tensei 5 aangekondigd voor de Switch

Tijdens het Nintendo Switch reveal event maakte Nintendo al bekend dat er een Shin Megami Tensei-game naar de Nintendo Switch zou komen. Vandaag, meer dan tien maanden later, heeft uitgever Atlus bekendgemaakt dat dit Shin Megami Tensei 5 is.

Tijdens een livestream kondigde Atlus aan dat het vijfde deel van deze lang bestaande serie naar Nintendo’s console komt. Het spel werd door middel van een korte trailer tijdens de livestream aangekondigd. Hoewel de trailer in het Japans is, kunnen we in-game footage van een post-apocalyptische stad zien. Ook zien we dat we weer vele demonen kunnen verwachten en dat het, zoals vanouds, weer erg bloederig gaat worden.

Als de Shin Megami Tensei 5 trailer je doet denken aan Persona is dat begrijpelijk. De games zijn immers van dezelfde uitgever en Persona is oorspronkelijk een spin-off van de Shin Megami Tensei-games. De ironie zit hem hierin dat de Persona-games bekender zijn dan de games waar ze vanaf stammen.

Shin Megami Tensei 5 is het vijfde deel in de lang bestaande serie die dit zijn 25e verjaardag viert. De laatste genummerde Shin Megami Tensei-game, Shin Megami Tensei 4, kwam in 2013 exclusief uit voor de Nintendo 3DS.