Shigeru Miyamoto ziet mogelijkheden VR maar niet voor Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shigeru Miyamoto ziet mogelijkheden VR maar niet voor Wii U

In een interview met Time Magazine liet Nintendo coryfee Shigeru Miyamoto weten dat hij zeker geïnteresseerd is in de opkomende virtual reality mogelijkheden, maar niet voor de Wii U. Volgens de Japanner zou het niet passen bij de family-entertainment richting die de console aanhoud.

“Als game designers zijn wij bij Nintendo geinteresseerd in VR technologie en wat het kan doen maar ondertussen proberen we met de Wii U games te maken voor iedereen in de huiskamer. We willen dat de Wii U een console is die video games de kamer in brengt”, aldus Miyamoto. “Wanneer je er over nadenkt wat virtual reality echt is, eigenlijk dat een persoon een headset opzet en op zichzelf speelt ergens in de hoek, of misschien ergens alleen in een andere kamer, dan staat dat direct in contrast met wat we willen bereiken met de Wii U. Ik ben dus een beetje op m’n hoede wat betreft uitspreken of dat de beste manier is voor mensen om te spelen”.

Miyamoto: “Vanuit Nintendo’s perspectief is er wel interesse in de technologie maar we denken dat het beter zou passen in bijvoorbeeld arcadehallen, meer dan dat iemand het alleen speelt”. Topman van Nintendo America, Reggie Fils-Aime haakte onlangs ook al in op het onderwerp: “Op het moment is de technologie er nog niet helemaal klaar voor in onze optiek. Wanneer het er wel is en het kan een leuke ervaring bieden dan zal Nintendo er ook bij zijn”.