Shenmue III krijgt eindelijk een teaser

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shenmue III krijgt eindelijk een teaser

Liefhebbers van de populaire Dreamcast-serie Shenmue, opgelet. Na een aankondiging op de E3 van 2015 en een uiterst succesvolle Kickstarter-campagne, heeft Shenmue III nu eindelijk een aankondiging en een (teaser) trailer.

Shenmue III is het derde deel van de populaire Shenmue-serie die in 2000 begon op de Dreamcast. Shenmue II kwam uit in 2002, waarna de serie enigszins in de vergetelheid raakte. Tot de E3 van 2015 tenminste. Daar werd als grote verrassing tijdens de PlayStation-conferentie een Kickstarter-campagne aangekondigd om Shenmue nieuw leven in te blazen.

Ondanks het succes van deze campagne, is ontwikkelaar Ys Net een tijdlang stil gebleven over het project, totdat vorige week werd aangekondigd dat uitgever Deep Silver de handen ineen heeft geslagen met Ys Net om de game uit te brengen.

De teaser die gisteren is verschenen, laat een glimp zien van de huidige build van de game, om de setting en karakters alvast te introduceren. Hoewel we weten dat de game een vervolg gaat zijn op Shenmue I en II, weten we verder niet in hoeverre de gameplay zal verschillen van de voorgaande games. Laat ons in de reacties weten wat jullie ervan verwachten!

Shenmue III wordt gebracht voor de PlayStation 4 en komt naar vermoeden uit in de tweede helft van 2018.