Shenmue 3 heeft eigenlijk meer geld nodig

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shenmue 3 heeft eigenlijk meer geld nodig

Yu Suzuki heeft laten doorschemeren dat in Shenmue 3 het verhaal belangrijker zal zijn dan de visuele presentatie. De gamedesigner zegt dat hij niet genoeg geld heeft om een visueel verbluffende game te maken, waardoor hij de aandacht richt op andere aspecten.

De Kickstarter voor Shenmue 3 was uitermate succesvol. Niet alleen wist de Kickstarter een record te breken door de barrière van 2 miljoen dollar het snelste te doorbreken, het wist uiteindelijk meer dan 6 miljoen dollar binnen te slepen: een record voor videogames op Kickstarter. Daarnaast kwam er nog geld binnen via Paypal en had Sony al 2 miljoen dollar voorgeschoten. Ondanks al die bedragen zegt Suzuki eigenlijk nog steeds niet genoeg geld te hebben. Om Shenmue 3 te laten voldoen aan de grafische standaard van nu zou hij eigenlijk meer geld kunnen gebruiken, maar omdat hij dat niet heeft focust hij zich meer op het verhaal van Shenmue 3.

“Ik zou wat meer geld kunnen gebruiken. De game hoeft er niet per se prachtig uit te zien. We moeten denk ik een compromis sluiten en de nadruk meer leggen op het verhaal. Voor mij is het belangrijkste dat we een game maken die interessant is. Iets dat mensen graag willen spelen.”

Suzuki had eerder al vermeld dat Shenmue 3 aangepast zal worden naar aanleiding van het bedrag dat opgehaald zou worden via Kickstarter. Hoe meer geld opgehaald zou worden, hoe groter de game. Volgens Suzuki had hij minstens 10 miljoen dollar nodig om iets te maken dat in de buurt zou komen van wat hij oorspronkelijk voor ogen had. Het is nog steeds mogelijk om geld te doneren aan Shenmue 3 via Paypal. Hoewel ruim 6 miljoen dollar veel geld is, is het maar een klein bedrag vergeleken met de budgets van andere games. Zelfs Shenmue 1 had een budget van 47 miljoen dollar, destijds in 1999 de meest dure game ooit geproduceerd.