Shenmue 3 backers niet blij met beloningsupdate

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shenmue 3 backers niet blij met beloningsupdate

Er is wederom onvrede ontstaan in het kamp van Shenmue 3. Ys Net heeft besloten zogenaamde “slacker-backers” niet in aanmerking te laten komen voor de Kickstarter beloningen. Dit ondanks dat een groot gedeelte van de backers er geen problemen mee had of er geen mening over hadden.

Via een poll werd er aan de mensen die geld hadden gedoneerd tijdens de Kickstarter gevraagd of zij het goed vonden als mensen die later geld hadden gedoneerd ook de beloningen zouden moeten krijgen. De uitslag gaf een duidelijk antwoord aan: 31% van de stemmers (4670 mensen) stemden voor het beschikbaar maken van de Kickstarter beloningen voor mensen die via Paypal geld hadden overgemaakt.

26% (4009 mensen) zei nee, en 43% (6432 mensen) gaf aan geen mening te hebben. Ondanks het feit dat meer mensen kozen voor het beschikbaar maken van de beloningen, heeft Ys Net ervoor gekozen om het toch niet te doen.

“Gezien het aantal mensen dat tegen de stelling heeft gestemd hebben we ervoor gekozen dat de Kickstarter beloningen exclusief zullen blijven voor de mensen die geld hebben gedoneerd tijdens de Kickstarter.”

Dit schoot uiteraard bij veel van de backers in het verkeerde keelgat. Ze zeggen het nut van een poll niet in te zien als de ontwikkelaar er toch niet naar lijkt te luisteren. Of Ys Net naar aanleiding van de commotie de regeling gaat aanpassen is nog onbekend.