Shadow of War’s DRM-beveiliging binnen 24 uur gekraakt

Shadow of War’s DRM-beveiliging binnen 24 uur gekraakt

We hebben het al eerder gezien: Denuvo’s DRM-beveiliging die het niet al te lang volhoudt tegen krakers. Opnieuw lijkt een game slachtoffer te worden van de matige beveiliging: de kopijbeveiliging voor Middle-earth: Shadow of War is al binnen 24 uur gekraakt.

Middle-earth: Shadow of War verscheen afgelopen dinsdag, maar bleef nog minder dan 24 uur beschermt onder de beveiliging van Denuvo. Net als FIFA 18 en Total War: Warhammer 2 (welke binnen een recordtijd van 10 uur werd gekraakt) werd ook Shadow of War binnen no-time gekraakt. Hierdoor kunnen piraten naar hartenlust met de games aan de slag.

De reeks van games die nu gekraakt worden lijken Denuvo op dun ijs te plaatsen. Als beveiligingssoftware, die bedoeld is om piraten en krakers buiten de deur te houden, binnen een dag kan worden gekraakt, wat heeft deze dan nog voor zin? Helemaal gezien veel gamers bewust games niet meer kopen voor de pc wanneer er Denuvo-beveiliging wordt gebruikt.

Denuvo heeft in het verleden altijd aangegeven dat iedere dag dat een game beveiligd is, piraten buiten de deur blijven. De vraag is echter hoe lang de softwarepartij dit kan volhouden wanneer beveiligde games een voor een gekraakt worden.

Middle-earth: Shadow of War ligt sinds afgelopen dinsdag in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Onze review verschijnt binnenkort, maar tot die tijd kun je onze hands-on teruglezen, ons sfeerverslag van de gamescom terugkijken of vanmiddag naar onze livestream kijken!