Shadow Complex krijgt remastered-versie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Shadow Complex krijgt remastered-versie

Shadow Complex, een downloadable game voor de Xbox 360, krijgt een remastered-versie en zal verschijnen voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie is tot het einde van het jaar gratis te downloaden.

Shadow Complex kreeg geen fysieke release, maar was een van de meest bejubelde downloadbare titels voor de Xbox 360. De game hanteert een Metroidvania-achtige speelstijl waarbij je nieuwe vaardigheden en uitrusting vindt, om zo eerder onbereikbare gedeeltes van een militaire basis te kunnen betreden. Shadow Complex was een grote hit op de Xbox 360 en komt nu ook naar de Xbox One en pc. Daarnaast zal de game voor de eerste keer een Sony-platform aandoen in de vorm van de PlayStation 4.

Medeoprichter van Chair Entertainment, Donald Mustard, gaf aan blij te zijn meer mensen de mogelijkheid te bieden om Shadow Complex te spelen.

“Het is altijd ons doel geweest om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om Shadow Complex te spelen. We zijn dolblij om de remastered-versie aan te bieden voor zowel nieuwe als oude fans. Het zal ons de mogelijkheid geven om meer te doen in de wereld van Shadow Complex”.

Shadow Complex Remastered zal uiteraard de volledige game bevatten, maar ook verbeteringen. Grafisch zal de game er beter uitzien en zal de speler nieuwe dynamische takedowns hebben. Achievements en challenges zullen ook toegevoegd worden. De game zal ongeveer tien uur aan gameplay bieden. Voor pc-bezitters is er helemaal goed nieuws: de remastered-versie is gratis te downloaden op de website van Epic Games, maar is enkel tot 31 december 2015 gratis beschikbaar.