Servers Bloodborne offline voor “spoedeisend onderhoud”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Servers Bloodborne offline voor “spoedeisend onderhoud”

Spelers van de PlayStation 4 exclusive Bloodborne zullen het misschien al hebben gemerkt, maar de servers van de game zijn momenteel offline. Volgens Sony wordt er momenteel “spoedeisend onderhoud” aan de servers gepleegd, waardoor een ieder zich voorlopig alleen offline kan bezighouden met de game.

Het nieuws omtrent het onderhoud werd door Sony Japan via hun website wereldkundig gemaakt. Volgens Sony zal het onderhoud “enige dagen” in beslag gaan nemen. Wat de exacte reden voor dit spoedeisende onderhoud vormt laat het Japanse bedrijf niet weten. Kotaku laat daarentegen doorschemeren dat men denkt te weten wat de reden hiervoor is. Er zou namelijk een exploit in de game zitten die de laatste DLC, The Old Hunters, gratis beschikbaar zou kunnen maken.

Volgens lead hosting engineer Tim Wernicke kampt Bloodborne inderdaad met wat “exploits en issues”, en zijn ze daar door oplettende spelers op gewezen. Volgens hem zijn ze dan ook druk bezig met het patchen van deze problemen, wat het offline halen van de servers verklaarbaar maakt.

Wat Sony verstaat onder “een paar dagen” is vooralsnog niet bekend. Zodra er meer informatie beschikbaar is zal deze uiteraard worden gedeeld.