Serie Vikings gaat stoppen

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Serie Vikings gaat stoppen

Het zesde seizoen van de serie Vikings stopt na twintig afleveringen. Dit is tevens het laatste seizoen van de serie. De website Deadline meldt dat er wel gekeken wordt naar andere opties om het verhaal voort te zetten.

Zender History, bedenker Michael Hirst en studio MGM Television zijn aan het onderzoeken of de Vikings-saga in een nieuwe serie verder kan gaan. Schrijver Jeb Stuart staat al in de startblokken om te gaan schrijven.

De Vikings-serie eindigt uiteindelijk met 89 afleveringen op de teller. Momenteel zit de serie op de helft van zijn vijfde seizoen. De opnames voor het zesde seizoen zijn al afgerond. Later dit jaar wordt het nieuwe seizoen uitgezonden en de laatste aflevering wordt in 2020 uitgezonden. Fans van de serie zijn de komende maanden dus onder de pannen.

In Vikings volgen we de avonturen van Ragnar Lothbrok, die gezien wordt als de grootste held van zijn tijd. In de serie volgen we de broeders en familie van de Viking, terwijl hij probeert te regeren als koning van zijn stam.