Serie rondom de Gremlins in de maak

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Serie rondom de Gremlins in de maak

De komst van verschillende nieuwe streamingsservices brengen ons ook veel nieuwe series. WarnerMedia heeft besloten om diens eigen dienst aan te vullen met een serie rondom de Gremlins. De eerste film over de Gremlins verscheen in 1984. 

De Gremlins-franchise is nog altijd razend populair. Vooral rond de feestdagen zien we de films regelmatig terug op de televisie. In de film volgen we de jongen Billy met zijn schattige maar mysterieuze huisdier Gizmo. Gizmo is een Mogwai en deze mogen niet in aanraking komen met water. Ook mag hij niet na middernacht eten of in aanraking komen met fel licht. Uiteraard gaat dit al gauw mis en verschijnen er kwaadaardige versies van Gizmo die het stadje Kingston Falls volledig op zijn kop zetten.

Variety meldt dat het een geanimeerde serie wordt rondom het personage Mr. Wing. Mr. Wing (had deze naam in de film nog niet) was diegene die Gizmo verkocht aan de vader van Billy. In de serie zien we hoe Wing samen met Gizmo op avontuur gaat. De serie wordt geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Tze Chun.