Sequel It heeft releasedatum gekregen

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Sequel It heeft releasedatum gekregen

De clown uit de horrorfilm It maakt op 6 september 2019 opnieuw zijn opwachting, want dan is de verfilming van het tweede boek van Stephen King rond de enge clown klaar. Dat nieuws kwamen we te weten aan de hand van een tweet op het officiële It Twitter-kanaal.

De tweede film uit de reeks heet It: Chapter Two en speelt zich 27 jaar na het eerste deel af. Iedereen van de Loser Club is een volwassene geworden en dacht dat ze volledig af waren van de horrorclown. Jammer genoeg maakt die laatste opnieuw zijn opwachting. Om deze reden moeten alle personages hun ergste nachtmerries wederom onder ogen zien.

Net zoals in het eerste deel kruipt Bill Skarsgard in de huid van de clown. De leden van de bovenstaande club zijn geen kinderen meer en de clown gaan nu achter de club volwassenen aan, waaronder een deel van de oude cast. Deze is niet helemaal compleet meer en daarom zijn er een aantal nieuwe acteurs nodig. Zo zullen James McAvoy (X-Men: Dark Phoenix), Bill Hader (Barry) en Jessica Chastain (The Martian) worden opgejaagd door de clown. Als laatste zal regisseur Andy Muschietti opnieuw zijn opwachting maken.