Semi-gesloten bèta Final Fantasy XV vanaf vandaag speelbaar

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Semi-gesloten bèta Final Fantasy XV vanaf vandaag speelbaar

Waar Final Fantasy XV begon als reusachtige single player RPG, zal deze nu uitmonden in een reusachtige rpg met online multiplayer elementen. De eerste test begon vandaag.

Vanaf vandaag (3 augustus) tot en met 8 augustus is het mogelijk om de semi-gesloten bèta voor de online elementen van Final Fantasy XV te spelen. Deze bèta is semi-gesloten, omdat mensen hier alleen aan mee kunnen doen wanneer zij over een Season Pass en PS Plus of Xbox Live Gold beschikken.

Tijdens de bèta is er een beperkt aantal dingen die je als gamer kunt doen. Via een gelimiteerde character creation kun je je character maken met verschillende kleren. Ook kun je jezelf bewapenen met een kleine selectie aan wapens. Qua quests zijn er drie om uit te kiezen en elke quest bestaat uit maximaal drie delen.

Hoewel dit nog vrij klein is, is er de belofte van een veel uitgebreidere online component. Waaronder meer quests, een groter arsenaal aan wapens, meer customisation en meer communicatie en interactie mogelijkheden met je mede spelers. Wanneer dit beschikbaar wordt is nog niet bekend.