Seks niet meer het doel van relaties in Dragon Age 3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Seks niet meer het doel van relaties in Dragon Age 3

In veel games gemaakt door BioWare kan de speler relaties opbouwen met seks als eindstation. In Dragon Age 3 zal de ontwikkelaar proberen dit uit te breiden zodat seksueel contact niet het hoogst haalbare in een relatie zal worden.

In een interview heeft Mike Laidlaw toegegeven dat in voorgaande BioWare games, je als speler een relatie kan krijgen met een NPC wat tot seksueel contact kan leiden. Maar als dat eenmaal is gebeurd, gaat de relatie niet verder. Met Dragon Age: Inquisition probeert BioWare ervoor te zorgen dat de relatie na een wilde nacht verder kan gaan.

“Het meest romantische wat ik ooit in een videogame heb gezien is het moment waarin Jackie uit The Darkness bij zijn vriendin langsgaat. Ze bakt een taart, ze praten over samenwonen en ze kijken samen To Kill A Mockingbird totdat ze met haar hoofd op jouw schoot in slaap valt omdat ze moe is. Dat is geweldig. Zo dichtbij een echte relatie zijn games maar zelden geweest en heeft invloed op de speler. De speler geeft om de personages.”

De platonische relatie tussen Joel en Ellie uit The Last of Us was ook van invloed; het bewees dat het ook mogelijk was om een realistische relatie tussen twee personages te creëren zonder op seks terug te vallen.

“Laten we niet ervoor zorgen dat je een cadeautje moet kopen om affectiepunten te krijgen. Laten we niet ervoor zorgen dat seks het einddoel is. Laten we in plaats daarvan iets creëren wat oprechte emoties opwekt en de speler de vrijheid geeft.”