‘Seizoenspas nieuwe Tomb Raider bevat multiplayer content’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Seizoenspas nieuwe Tomb Raider bevat multiplayer content’

Er komt een seizoenspas voor Rise of the Tomb Raider met wat lijkt op zowel singleplayer als multiplayer content. De pas, een digitale code, wordt al in pre-order te koop aangeboden voor 29,99 dollar (26,5 euro) op de Amerikaanse website van Amazon.

Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Crystal Dynamics hebben met nog geen woord gerept over een seizoenspas, maar het aanbieden van een ‘uitbreidingsabonnement’ lijkt de laatste tijd meer regel dan uitzondering. Bijzonder is dat in dit geval behalve extra delen in de verhaallijn ook een ‘competitief element’ worden aangeboden. “De seizoenspas van Rise of the Tomb Raider bevat content dat de single player campagne zal uitbreiden en het maakt het opnemen tegen vrienden mogelijk”, valt te lezen op de productpagina van Amazon.

Eerder werd bekend dat er flink is gesneden in de ontwikkeling van een multiplayer van de game, omdat de ontwikkelaar zich wilde richten op de verhaallijn. Of er daadwerkelijk een multiplayer in de game zit is zelfs na deze ‘informatielek’ onduidelijk. Mogelijk heeft de beschrijving betrekking op leaderboards die zijn gebaseerd op statistieken uit singleplayer missies.

Rise of the Tomb Raider komt 10 november uit voor de Xbox One en Xbox 360. Een versie voor de pc staat voor begin volgend jaar op de planning, terwijl PlayStation 4-bezitters waarschijnlijk pas volgend jaar zomer aan de slag kunnen met Lara Croft.