Seizoensfinale van Hitman krijgt een releasedatum

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Seizoensfinale van Hitman krijgt een releasedatum

Dit jaar werd Hitman voor het eerst niet als volledige game uitgebracht, maar in delen. Ontwikkelaar IO Interactive kondigt vandaag de datum aan waarop de laatste aflevering van het eerste seizoen verschijnt. Het laatste deel zal uitkomen op 31 oktober en zal zich afspelen in de stad Hokkaido in Japan.

De Deense ontwikkelaar maakte verder bekend hoe het level design er ongeveer uitziet. De missie zal plaatsvinden in een privéziekenhuis dat tegelijkertijd dienst doet als resort. Het gebouw is een fusie van Japanse schoonheid en vernuftige, Japanse, technologische vooruitgang. Er zullen onder andere een zentuin, een organisch sushirestaurant en een traditioneel Japans badhuis in de wereld aanwezig zijn. Verder zullen er twee personen zijn die door de kale huurmoordenaar vermoord moeten worden. Wie dat zijn en waarom dit moet, is nog niet bekendgemaakt.

Wat verder wel bekend is geworden vandaag is de titel van de aflevering. De seizoensafsluiter zal de naam Situs Inversus dragen. Deze naam verklaart meteen de locatie van de missie. Situs Inversus is namelijk een medische aandoening waarbij de organen in het lichaam aan de tegenovergestelde kant zitten ten opzichte van waar ze horen te zitten. Verder heeft het hoofd van IO Interactive, Hannes Seifert, nog het volgende gezegd:

Ondanks dat we nu seizoen één aan het afronden zijn, wil dit niet zeggen dat we klaar zijn. Dit is slechts het begin van onze immer uitbreidende World of Assassination.

Waarschijnlijk kunnen we in de toekomst dus nog meer Hitman-games verwachten die dezelfde opzet hanteren. Eerst is Hitman toe aan een welverdiende vakantie nadat hij Italië, Frankrijk, Marokko, Amerika, Thailand en nu Japan heeft bezocht. Zodra er meer over een tweede seizoen of een spin-off in de World of Assassination bekend is, lees je dit uiteraard op Pixel Vault.

Hitman Episode 6 verschijnt op 31 oktober voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc als digitale download. Eind januari zal de game op disc in de winkels liggen.