Sega stelt Valkyria Chronicles 4 voor Switch uit tot najaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Sega stelt Valkyria Chronicles 4 voor Switch uit tot najaar

Sega heeft tijdens het FES-evenement in Tokio verschillende nieuwtjes rondom Valkyria Chronicles bekendgemaakt. De belangrijkste daarvan is dat de Switch-versie van Valkyria Chronicles 4 pas dit najaar te koop zal zijn.

In Japan is het vierde deel in de Valkyria Chronicles-serie al verschenen voor de PlayStation 4. De Switch zou de game in de zomer krijgen, maar daar is nu verandering in gekomen: Sega heeft besloten de game door te schuiven naar het najaar. Reden voor het uitstel is nog niet bekend. Wel heeft de website Nintendo Everything de eerste beelden van de Switch-versie weten vast te leggen:

Ander opvallend nieuws vanuit het evenement in Tokio is dat de originele Valkyria Chronicles ook een release gaat krijgen op de Switch in Japan. Een releasedatum en of de game ook op de Switch naar het Westen komt, is nog onduidelijk.

Valkyria Chronicles 4 moet in het Westen naar de PlayStation 4, Xbox One en Switch komen ergens in 2018. Volgens de laatste geruchten zou die releasedatum op 16 oktober liggen, maar of dat klopt, blijft natuurlijk de vraag. Waarschijnlijk leren we tijdens de E3 meer.