SEGA: ‘Pitchford doet alleen wat hij zelf wil’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
SEGA: ‘Pitchford doet alleen wat hij zelf wil’

Het drama over Aliens: Colonial Marines is nog steeds in volle gang: SEGA wijst Randy Pitchford aan als de echte schuldige. Ze vinden dat Pitchford beslissingen maakte zonder te overleggen en dat SEGA geen vat had op de manier hoe de marketing van Aliens: Colonial Marines werd aangepakt.

Sega claimt dat ze in het begin zeer enthousiast waren om met Gearbox te werken; Randy Pitchford was in hun ogen een gerespecteerd iemand in de gaming-wereld, die garant stond voor wereldwijde interesse vanuit de media. Om die reden werd er een akkoord bereikt dat zowel SEGA en Gearbox samen over de marketing zouden gaan. Na het showen van de beruchte demo op de E3 van 2011, werd de relatie tussen de twee bedrijven steeds slechter. Volgens SEGA was de demo die getoond werd volledig gefabriceerd door Gearbox en een voorbeeld hoe de game eruit zou komen te zien, al twijfelde SEGA of Gearbox hieraan kon voldoen.

SEGA gaf ook acht voorbeelden van instanties waar Randy Pitchford iets aan de massa of de pers bekend maakte zonder eerst te overleggen met SEGA, waaronder informatie waar SEGA duidelijk om had gevraagd niks over te zeggen. De PR-manager van SEGA, Matt Eyre besloot om een mail naar Gearbox te sturen om te vragen hoe het kwam dat er nauwelijks gecommuniceerd werd. Als reactie kreeg hij “Randy Pitchford doet wat hij fucking zelf wil” terug. Volgens Eyre heeft Pitchford dit ook een aantal keer gedaan met de marketing van Borderlands 2.

Gearbox heeft eerder aangegeven dat ze geen royalties hebben ontvangen over de omzet van Aliens: Colonial Marines. Ook dit werd gepareerd door Eyre; hij claimt dat SEGA voor de release de royalties (van miljoenen dollars) had overgemaakt.

De rechtszaak over wie nou de schuldige is over de misleidende marketing voor Aliens: Colonial Marines zal nog even duren; beide partijen geven elkaar de schuld. SEGA heeft al aangegeven dat het $ 1,25 miljoen dollar beschikbaar heeft gesteld aan alle consumenten die een claim in willen dienen tegemoet te komen.