Sega onderzoekt mogelijkheid HD releases van Shenmue 1 en 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Sega onderzoekt mogelijkheid HD releases van Shenmue 1 en 2

Vanaf de uiterst succesvolle Kickstarter-campagne voor Shenmue 3 vragen fans zich af of er de mogelijkheid bestaat dat Shenmue 1 en 2 een HD-remaster kunnen krijgen. Sega zegt bezig te zijn met onderzoeken of het te doen is.

De droom van veel fans ging eindelijk in vervulling toen Yu Suzuki aankondigde dat Shenmue 3 eraan kwam, mits de Kickstarter-campagne voor de game succesvol was. Dat duurde niet lang, want al gauw was het benodigde bedrag binnen en liep de campagne af met een record aan donaties. Maar met de komst van een nieuw deel in een oude serie vragen veel fans zich af of Sega niet in staat is om de vorige twee games op te poetsen en opnieuw uit te brengen zoals dat met zoveel oude games de afgelopen jaren is gebeurd. Wat blijkt; Sega is inderdaad bezig met onderzoeken of de vorige twee games een HD-behandeling kunnen krijgen en opnieuw uitgegeven kunnen worden. Maar kennelijk is het moeilijker dan gedacht, aldus Sega Europe community manager Dan Sherdian.

Helaas is het niet zo simpel als de games naar de huidige platformen overzetten. We willen ervoor zorgen dat de HD remasters de oude games eer aan doen.

Maar blijkbaar is dat niet het enige struikelblok. Het gebruik van licenties vormt ook een probleem en moet met de desbetreffende eigenaren besproken worden.

Met games als Shenmue 1 en 2 zijn er ook andere complicaties, zoals het gebruik van licenties die in de eerste game zitten. We doen het hoe dan ook graag en we zijn momenteel aan het kijken of we het voor elkaar kunnen krijgen.